elinelvira

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010

Friends del 1

Av Elin - 16 augusti 2010 16:55

hejhej


nu har hag grillats i solen ett tag, mycket skönt kan jag säga:) igår utlovade jag att skriva lite om serien Friends, och här under kan ni läsa om allt som rör serien plus videoklipp och bilder, jag hade tänkt att det skulle vara kanske 4 delar men det får vi se sen:)


Fakta om serien:


Vänner ( originaltitel: Friends) är en amerikans tv serie som är skapad av Marta Kauffman och David Crane. Vänner handlar om sex vänner som bor i storstaden New York. I början av serien är karaktärerna i 25-årsåldern, och i slutet är de i 35-årsåldern.

Den första säsongen började sändas 22 september 1994 i amerikansk TV på kanalen NBC. Serien producerades av Kevin S. Bright/Marta Kauffman/David Crane Productions tillsammans med Warner Bros Television . serien lades ned den 6 maj 2004. Vänner är en komedi/Sitcom serie som har älskats världen runt.


Antal avsnitt: 236

Ca längd per avsnitt: 22 min

Antal säsånger: 10


Handling och karaktärer


Vänner  utspelar sig i 1990-talets New York i stadsdelen Greenwitch Village .

Serien handlar om sex personer, den bortskämda och modeintresserade Rachel Green, den pedantiska kocken Monica Geller, den sarkastiske lustigkurren Chandler Bing, den tjejmagnetiske skådespelaren Joey Tribbiani, den snälle paleontologen Ross Geller och den positiva massören och låtskrivaren Phoebe Buffay. Vi får följa deras liv genom dalar och bergstoppar, genom kärlekstrassel och giftemål. Men det som serien har som huvudämmne är vännskap. Att det betyder mer än allt i livet, folk som man kan skratta och gråta med och som älskar en för den man är. Huvuddelarna av där serien utspelar sig är i Monicas lägenhet, Chandlers och Joeys lägenhet och i kaféet Central Perk som ligger på bottenvåningen.

 

 

 

Första säsången:

 

Första avsnittet av första säsongen börjar med att  Rachel precis lämnat sin blivande man Barry vid altaret och flyttar in hos sin barndomsvän Monica. Dessa två har sin lägenhet mitte mot Chandler och Joey. Dessa fyra i sin tur umgås med Monicas äldre bror Ross, som precis har skilt sig från sin lesbiska fru Carol. Den sjätte av dem är Phoebe som är Monicas gamla rumskompis.  De sex vännerna umgås varje dag med varandra. Ross har varit förälskad i Rachel sen High school, och nu har han sin chans att få henne på fall, men olika saker kommer imellan, som tex Italienska killar, jobb, en apa ect.

Ross får även reda på att hans ex fru Carol är med barn,en son som får namnet Ben efter mycket kompilcationer han får även sparken från sitt jobb men får ett nytt på ett college. Rachel vill få tag i sitt liv och skaffar ett jobb på kaffet Central Perk. Monica pendlar mella olika kock jobb samtidigt som hon försöker finna kärleken. Chandler försöker göra slut med sin flickvän Janice, men hon kommer altid tillbaka, han jobbar på ett kontor. Joey är skådespelare och längtar efter sitt stora break men hittar aldrig en dokisåpa som passa honom, joey har många olika tjejer genom säsången. Phoebe jobbar genom hela serien som massös och på fritiden spelar hon sina egna låtar, oftast på Central Perk men också på andra ställen.

 

 

 

 

 

det här tycker jag är väldigt kul :P

 

här är bloopers från första sesången, mycket kul!!

 

Karaktär:

 

Rachel Green

 

Rachel Karen Green (född den 5 maj 1970) , spelad av Jennifer Aniston mellan åren 1994 till 2004


Rachel dök upp i det första avsnittet av Vänner, "The Pilot", då hon kom inrusande på Central Perk i en genomblöt bröllopsklänning. Hon letade efter sin barndomsvän Monica Geller (Courtney Cox Arquette) som hon inte hade träffat sen high school. Rachel flydde nämligen från sitt bröllop och lämnade sin blivande man, Barry Farber, vid altaret, eftersom hon upptäckt att hon uppskattade en såssnipa mer än vad hon uppskattade Barry.
Rachel, som aldrig tidigare tjänat egna pengar utan levt på sin far, fick nu chansen att starta ett nytt liv med nya vänner i New York. Rachel är som de andra huvudkaraktärerna i serien,  men hon var i början en bortskämd liten unge som levde på pappas pengar. Däremot blir hon senare i serien mindre självisk.


Yrke:


Rachel tar sedan sitt första jobb som servitris på Central Perk. Det visade sig inte passa henne alls då hon ofta serverade fel saker och tog ofta raster med sina vänner. Hon behöll ändå jobbet ett bra tag, antagligen för att hennes chef, Gunther, blev kär i henne. I den tredje säsongen av serien så hjälper hennes vänner Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) och Chandler Bing (Matthew Perry) henne att skaffa jobb inom modebranschen eftersom hon älskar mode. Detta leder till att hon får jobb på Fortunana Fashions, men där hon endast fick servera kaffe och sortera klädhängare. Sedan blir hon assistent på Bloomingdales, men blir sedan nerflyttad till personlig inköpare. Senare blir hon inköpare åt Ralph Lauren, och sedan befordrad till chef för mäns sportkläder. Men efter fem år blir hon sparkad för hon upptäcktes ha intervjuer med Gucci. Hon fick efter det erbjudande om jobb på Louis Vuitton i Paris av en tidigare medarbetare till henne.


Kärleken:


Rachel har dejtat många killar,men hennes stötsta kärlek är Ross Geller, som är Monicas bror och en av gängets vänner. Ross har varit kär i Rachel ända sen de gick på 9.onde klass. När Rachel åter flyttar till New York försöker han få ihop det med henne. Efter en svår början då Ross inte vågade berätta om sina känslor fick de äntligen ihop det i säsong 2, i avsnittet The One With The Prom Video. Dock varade det inte så länge då Rachel fick en manlig arbetskamrat som Ross blev svartsjuk på. Detta ledde till att Ross blev full och var otrogen. När Rachel får reda på detta gör hon slut. Efter detta har de haft relationer av och från. Rachel vill berätta för Ross att hon fortfarande älskar honom, innan han gifter sig med en brittisk kvinna vid namn Emily, men hon berättar det aldrig. Väl uppe vid altaret så råkar Ross säga Rachels namn istället för Emilys. Detta leder senare till skilsmässa mellan Ross och Emily, och då har Rachel berättat för Ross om sina känslor, men de gör ingenting åt det. När vännerna åker till Las Vegas så gifter sig Rachel och Ross när de är fulla. Ross har svårt att skilja sig efteråt eftersom han redan har gjort det två gånger, och vill inte ha en tredje.
I den sjunde säsongenblir Rachel blir gravid med Ross barn och i slutet av säsong 8:a föder hon Ross andra barn, Emma, samtidigt som deras vän Joey blir kär i Rachel. I det allra sista avsnittet av serien förklarade Ross sin kärlek till Rachel innan hon fortsatte sin karriär i Paris. Men ska hon stanna bara för hans skull, när det ändå inte har funkat förr??


Kuriosa:

  •  Rachel har två stycken systrar, den äldre Amy Greene som spelades av  Christina Applegate och en yngre syster som heter Jill Greene och som spelas av Reese Witherspoon.
  • Rachel hade en väldigt stor näsa när hon var liten, men den förminskade hon genom att plastikoperera sig.
  • Rachels stjärntecken är Oxen, men hon påstår själv att det är Vattumannen i säsong sju. Detta stämmer inte eftersom hon är född den 5 maj.
  • Hennes hår kopierades mycket av kvinnor som såg serien. Detta blev frisyren som kallas "The Rachel".

 

joey och Rachel är tillsammans i några avsnitt


 

Ross och Rachel är mitt favorit kärlekspar förutom Bella och Edward då

 

 

Oj det blev ett riktigt långt innlägg^^ hinner kanske inte med alla karaktäreran och säsångerna men några ska det iaf bli:)

 

Kram E






 
 
Pauline

Pauline

16 augusti 2010 19:31

Hihi, Vänner är ett roligt program :)! Du får ha det så gött! Kramizzar//Pauline

http://Dance-P.bloggplatsen.se

 
Sophie

Sophie

16 augusti 2010 21:20

Har faktiskt aldrig kollat på den serien, har sett något program då och då men aldrig följt det. Mina kusiner följde det och gjorde till och med en egen video som liknade intro videon till serien. Super kul var det ^^

Sv: Haha ja det blir många Grattis denna veckan :)
hehe som det kan gå :p
Kramar Sophie

http://sophiiek.blogg.se

 
sus

sus

16 augusti 2010 21:22

Så klart jag lämnar komentar *ler* // Hej, hej

http://htpp://dusisus.bloggplatsen.se

Elin

16 augusti 2010 22:58

haha så bra :D tacka och niger ^^

Kram Elle

 
Sophie

Sophie

16 augusti 2010 21:26

Hejsan :D

Ska se om jag kan förklara hur jag gör det ^^
Jag använder mig av windows movie maker tror jag det heter, det är ialla fall det programmet som finns med på de flesta datorerna. Jag lägger in klippet jag vill ha tex mitt piano klipp, sedan tar jag new moon klippet och försöker placera det ovanpå piano klippet. Ibland får man lägga new moon klippet jämte det andra klippet och sen dra det över det andra klippet.
Haha hmm kanske inte världens bästa förklaring :P hoppas du förstår lite vad jag babblade om! Annars säg till ska jag se vad jag kan göra :P
Stora Kramar Sophie

http://sophiiek.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - 30 januari 2016 14:08

  Jenna Den riktiga dansen. Hahahah asså typ det bästa jag sett! Channing Tatum och hans fru Jenna var med i Lip sync battle och hon gjorde hans nummer från Magic Mike XXL! Måste medge att hon nästan var bätrre haha. Det roligaste är j...

Av Elin - 19 januari 2016 15:56


  Hallihallå! Här sitter jag en Tisdag och äter choklad. Ajjabajja mig hahah. Men imorgon ska jag försöka ta tag i mitt liv igen!! Ska gå till gymmet, duscha, tvätta sängkläder, tvätta mina smink borstar, städa rummet och kanske börja plugga lite. ...

Av Elin - 10 januari 2016 00:27

          ASSÅÅÅÅ JAAAAAA. När jag såg detta blev jag såå glad. Den här sången var min absoluta favorit i början och är fortfarande en av de bästa på albumet according to me. Och musikvideon hallå??! Hur bra? Till och med Gabbe blev imponerad h...

Av Elin - 9 januari 2016 23:49

  Herregud var det snart en månad jag kikade in här sist? Känndes som förra veckan. Har uppenbarligen ingen känsla för tid ahah. Vad har hänt sedan sist jag skrev? Tentade innan jul (fick högsta betyg wihooo) sedan bar det hemåt för julfirande med ...

Av Elin - 14 december 2015 21:34

      Denna måndag - 14 december 2015 - är första dagen på hela terminen jag är FULLSTÄNDIGT slut både i kropp och knopp. Var och gymade själv igår och idag var det förelsäning sedan gym med Chrissie.  Och herregud min kropp gör ont överallt...

Elin, tjugo år med en stor förkärlek till ord och att fotografera. Läser på högskolan i ett försök att bli lite mer bildad (hade hellre varit på en strand i Grekland) ♥

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Skapa flashcards