elinelvira

Alla inlägg under januari 2011

Av Elin - 1 januari 2011 17:23

Hejsan svejsan!


Nu kommer det årets första bokrecension! Hur awsome är inte det? :D såg att jag bara hade 2 bokrecensioner förra året, ska bli bättre på det iår!


Frost  

 

Författare: Maggie Stiefvater 

Orginal titel: Shiver

Antal sidor: 283 sidor

Utgivningsår: 2009


Handling:

Grace har hela sitt liv varit fascinerad av vargarna i skogen. När hon var liten blev hon biten av ett gäng vargar, men räddades i sista stunden av en annan varg. Sen dess har hon iakttagit dem på håll från sitt fönster, och i synnerhet den varg som räddade henne.

Hennes varg.
Den vargen är Sam. På somrarna en vanlig kille, men när det blir kallare och frosten och hösten kommer, då skiftar han form och blir varg. Ödet för dem samman och nu kan de inte leva utan varandra. Men vintern är nära och Sam för en ojämn kamp om att få stanna hos Grace. Något som får oanade konsekvenser.


Vad tycker jag?

  

Tja först och främst detta är en Twilight kopia. Dock betydligt sämre en Twilight men man märker tydligt vars hon fått sin inspration ifrån, så jag kommer jämnföra dem. Denna bok lyckas inte med att fånga Twilight känslan (okej bara i slutet då!) och de gick fram alldeles för fort. De börjar med att Grace har en extrem varg-fetish efter att vargarna nästan dödat henne när hon var liten (?!?!) varg-fetishen känns lite väl pressat och överdrivet. Visst når är de överdrivet i Twilight på vissa ställen men där gör de det på ett skickligt sätt. Men det är ju betydligt mindre pressat att vara smått besatt av en äckligt snygg helt awsome kille än en varg eller hur? (en varg som dessutom nästan dödat henne när hon var liten) . Och när hon träffar Sam som människa för första gången så kastar de sej i armarna på varandra på en gång. I Twilight tar de långsamt och de gör boken betydligt mer spännande och laddad och de gör Edward mycket mer spännade. Sam kan kännas ganska mesig imellanåt...Trotts kopieringen så tycker jag ändå att boken var underhållande och lite små rolig! Så i slut endan var den ändå helt okej, det är en spännande, rolig, romantisk och läskig bok! Pluspoäng för det coola namnet och omslaget!

Denna bok passar bra in i min bokhylla!! :D


Av mig får Frost 7/10


Här är den officiella boktrailen ^^


Har ni läst Frost ? Vad tyckte ni om den?

Kram Elle

Av Elin - 1 januari 2011 16:56

Heej 2011!


Oj vad fult det låter, förhoppningsvis kommer vi bli vana med det ^^ Men jag tyckte ju också att 2010 lät fult i början... Idag har alla sett Ivanhoe den går ju alltid på tv dagen efter nyår, så det är som en tradition att se den :D Den är bra! hmm tja idag är bara en slappardag kommer kanske en bokrecension senare ;)


Day 30 – One last moment


Ett sista moment är perfekt nu, 2010 är förbi och nya utmaningar väntar 2011! Mitt 2010 har varit superbra, mycket i skolan bara men jag överlever förhoppningsvis! Iår blir jag 16 år, det är stört! Men det är ju några månader dit ^^


Kramar på er!

Elin, tjugo år med en stor förkärlek till ord och att fotografera. Läser på högskolan i ett försök att bli lite mer bildad (hade hellre varit på en strand i Grekland) ♥

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Skapa flashcards