elinelvira

Alla inlägg under maj 2013

Av Elin - 18 maj 2013 18:56


Woooaaah Sverige vann över Finland i Ishockey! Och nej, jag är ingen sport tönt men är det VM så är det. Igår kom Gabbe över på middag, det skulle varit med hela familjen men det slutade i att det bara blev vi två. lol. Men sedan myste vi lite och gick ned till fotbollsplanen och spelade fotboll, vid 10 på kvällen. Mys Delux. Hahaha jag vann (fick börja med 5 mål) - inte. Satt på en bänk och pratade lite sen gick vi hem igen och åt lite nötter och vindruvor. Hehe så somnade jag vid 12. Utmattad, vad är det? haha. Men som kompensation blev en supermysig morgon istället ♥ Han åkte hem vid 4 och sen dess är det enda produktiva jag gjort var när jag bäddade sängen. APPLÅDER. Heheh inge plugg här inte, MEN ska faktiskt lägga in alla kläder där de hör hemma och hjälpa till med maten, det blir tacos-lördag. Tacos in my heart. Sen kommer Kajsa, Andrea och Sophie hit för tjejkväll och kanske lite Eurovision. HEJA SVERIGE då med, och Danmark de har en mycket fin låt med i år. Aaaakeeey ha en bra kväll peeps.



Robin och Loreen, herrguuuud så hypade jag och Sofia var förra året när vi vann, dör lite åt minnerna hahaha.








Av Elin - 16 maj 2013 23:32


Vad har hänt det senaste dygnet? Hm let's see. Vädret har varit jättefint dock lite blåsigt och idag hade jag ledarskapsprov. Gick helt okej, men kommer verkligen inte få A, C-B är nog lite mer i prick. Ajaaaaa men betyg är inte allt försöker jag intala mig. Efter skolan åkte jag till KI och pratade med en läkare. Hon frågade mig massor om allergier och hur de ville utreda mig. Min pollen kan vara en faktor till min hudallergi, typ att huden irriterar sig på pollenet när det hamnar på huden och det kunde tydligen leda till massa andra saker. KUUUL. Pollen, varför kom du in i mitt liv? Pallar inte med en till allergi. Fast när det inte var pollen har det alltid varit nått annat. Vilket problembarn jag är haha. Min utredning börjar i alla fall nästa Fredag och 2 veckor framåt. Kommer missa 2 ½ skoldagar pga besöken, Wheeeuuiiieuei. Älskvärt. Sen Elins student, så på 2 veckor missar jag typ 4 dagar. Klagar inte. Men att jag har nån hudallergi är en heeeeeeeeelt annan sak. Punkt. Nu sitter jag hos Gabbe, som jag inte sett på typ 5 dagar (!) och han hjälpte till (läs: gjorde) med slutet av psykologi analysen. Så nu är den inskickad. Bara Engelskan x2 och Svenskan kvar som borde vara inne innan veckans slut. Äsch, de kommer in när de kommer. Tror det stavas YOLO....



 



Kraam



Av Elin - 15 maj 2013 23:08

Hej bloggisen har verkligen verkligen försökt plugga, och det har gått helt okej. Ska försöka få A på ledarskapen imorgon men har insett att jag blir gald för ett B i slutbetyg också. Har mest tänkt på annat, det har varit lite av en sån dag. När tankarna varndrar i tid och otid.


Tid. Jag är inte tidspessimist och verkligen inte tidsoptimist, men någonstans där i mellan. Jag vill ganska ofta att klockan ska gå fortare men jag önskar att tiden gick saktare. Tid. Jag får ofta höra att jag måste sluta vara så fixerad vid tid. Jag har en nästintill tvångsliknande vana att räkna tid och datum. År, månader, veckor, dagar, timmar och minuter. Räknar, framåt och bakåt, minns och längtar. Du måste ju leva i nuet! Men det gör jag. Ibland är det inte så kul bara. Ett utav mina nyårslöften var att sluta räkna. Sluta fokusera på det som varit och det som kommer. Att istället leva i nuet och lé åt det som hänt istället för att räkna. Det gick ganska snabbt åt helvete. Nu har jag slutat försöka. Jag tror nämligen att det handlar om mitt kontrollbehov. Jag kan inte kontrollera tiden. Punkt. Det går inte att varken spola tillbaka eller framåt. Tiden är. Punkt. Så mitt enda sätt att kontrollera den är att räkna. Räkna åren, månaderna, dagarna, timmarna, minuterna. Att göra det relativa begreppet tid till något konkret. Något som jag kan räkna och hålla tag i. De där månaderna och dagarna. Räkna dem, hålla fast dem och luta sig mot dem för att ha något att kämpa mot, med, för. Något konkret för att inte tappa greppet.


Det kanske likväl handlar om att jag alltid haft ett svårt förhållande till förändringar. Eller snarare förändringar som leder till seperationer. Att slänga saker, att byta ut saker, att lämna saker. Seperationsångest i allra högsta grad. Jag hatar att säga hej då. Hatar i den grad att de värsta mardrömmarna jag haft ofta handlar om att människor försvinner ur mitt liv utan att jag fått en chans att hejda ett farväl. Jag vill inte säga hej då. Jag vill hålla kvar, hålla hårt och veta att vi inte kommer falla isär. För jag drömde att du försvann utan att ta förväl och jag tror inte att mitt hjärta skulle klara av om du gjorde så.


Det spelar ingen roll hur ofta min hjärna upprepar orden fäst dig inte, fäst dig inte, fäst dig inte, för till slut händer det ändå. En detalj i vardagen som jag inte visste att jag saknade men nu inte vet hur jag ska leva utan. Så jag står där som en fumlig idiot och vill säga allt på en gång men får inte fram någonting utan bara ler lite tafatt i ett hopp om att du inte släpper mig så lätt. I mitt huvud är orden så desperata att jag undrar om det är min hjärna som spelar mig ett spratt eller om jag behöver dig, er, så fruktansvärt mycket. Kanske är det bara illusionen av en trygghet.


Trygghet. Trygghet är ett annat begrepp i det hela. Jag tycker, som det flesta andra, om trygghet. Värmesökare. Jag är trygghetssökare på det sättet att jag älskar att kasta mig utför stupet för att se om det som lurar nedanför branten är en varm plats att återkomma till. Inte bekvämlighet, men tryggt och välkomnande. Jag är nyfiken. Nyfikna personer har en tendens att bränna sig då och då. Då ryggar vi tillbaka och söker en öppen famn. Finner jag en öppen famn kräver jag den inte ständigt. Men jag vill veta att den finns. En trygghet. Så du kan ju inte lämna mig när jag behöver dig som mest.


Tid. Trygghet. Seperationer. Jag kan inte kontrollera det. Men ändå händer det. När tryggheten försvinner börjar jag räkna tid. För att på något sätt blir det konkret; du fanns och jag vill att du ska fortsätta finnas i mitt liv.





Kraam och önska mig och mina vänner lycka till!



Av Elin - 14 maj 2013 23:08

Världens vidrigaste dag var det till en början. Ryggvärken från helvetet som gick upp i huvudet till världens huvudvärk som ledde till illamående och ett sjukt dåligt humör. Det var verkligen inte min dag. Även fast jag sov mer än 12 timmar igår (HOLYFITZ) Ja, därför bloggade jag inte igår dåra, sov från 15-18 19-23 sen 01-06. Woooaaah utmattad tjej här! Började skoldagen med Engelska Nationella läs och hörsörståelse, gick helt okej. NP i Engelska går alltid dåligt för mig även fast jag egentligen är rätt bra på engelska (okeej har presterat sämst i engelska i år dock, men det är för jag är så fruktansvärt skoltrött) Sen en kort svenska lektion, så var hemma vid halv 2 tror jag. Tröståt lite glass med jordgubbar, hehe har gått upp typ 2 kilo på 3 veckor. HEEEEJ SPÅRET! Skolan får mig deprimerad, så får jag inte heller träffa Gabbe förens på Fredag. Hatar att min lycka är beroende av andra, men min självständiga lycka (den lycka som enligt mig är egentligen viktigast) är totalt bortblåst! Aja. Sprang faktiskt lite intervaller med mamma och Fletcher efter middagen och har svarat på en fråga till på psykologin. Har även börjat på en sammanfattning på ledarskapen. Det går långsamt, MEN FRAMÅT! Ska fortsätta några sidor till sen läsa Hunger Games (Jaaa, vi måste läsa den på engelskan, dock är den faktiskt helt okej) Sen mina älskade underbaraste finaste Vänner ♥


                  


hahahah oh längtar ♥



Kraam







Av Elin - 12 maj 2013 22:34



Imorgon är det tydligen måndag igen... vad är ett bra ord för att beskriva mina kännslor kring det? Finns det nått passande? Nope. Det finns inget men mitt egna påhittade ord beskriver det rätt på pricken; awyqwjöpofjröflsfnhusnhfj. Har inte pluggat något idag, men imorgon SKA jag samanfatta ledarskapen. Om jag inte får A på provet kommer jag bryta ihop. På riktigt. Jag måste få A, de andra kurserna är inte lika viktiga (jo svenskan lol) men måste prestera på ledarskapen. Och jag är inte riktigt i pluggform just nu. 33 dagar kvar till sommarlov, hääärda ut. Den här veckan kommer vara hemsk och kännas svinlång men veckan efter det börjar saker trappas ned lite. Okej, hemskt inlägg. Så jag ska kolla på Mean girls (lifesaver) den är fruktansvärt bra, sen ska jag sova. Nu, Söndagsblogg!


Måndag: Plugga ledarskap, svenska, psykologi, engelska (kidnappa mig någon?)

Tisdag: Plugga ledarskap, svenska, engelska

Onsdag: Plugga ledarskap, svenska, engelska

Torsdag: Ledarskaps prov, hudkliniken

Fredag: Lämna in svenskan, Träffa Gabbe

Lördag: CHILLA SOM FAN

Söndag: Dags att plugga igen.


Mmmm kul vecka! Har dock två highlights denna vecka, orolig som fan för ledarskapen och hudkliniken blir väll intressantare än att plugga. Hepp, nu taggar vi ny vekca!


Kraam

Av Elin - 11 maj 2013 17:59


Klockan 9 väckte mamma mig i morse. Fyra. Timmas. Sömn. Det var bara att bita ihop och upp och äta frukost. BLÄ var typ min första tanke. Heheh morgonen var lite speciell kan man ju säga, vääääldigt retig var jag hahah. Igår hade vi mycket kul, inte så mycket drag men det var trevliga människor där och det är ju alltid nått. Var hemma relativt tidigt, vid 2 men sov inte förens många timmar senare. Hade lite pojkar som skrev till mig halva natten, hahah oj vad man kan misstolka det där! Har försökt plugga idag men utan särskilt stor framgång, fan. Jag som skulle göra det sista arbetet i skolan asbra. Ajaaaaaaa. Ska snart bege mig till Rösjön med Tilda och Simon som sällskap. Vi ska väll sitta på bryggan och mysa i kvällsskolen. Hoppas jag inte fryser ihjäl bara!







 Hahahah det har inget med inlägget att göra men jag måååååste. Ross sa det för bra!



 Kraam




Av Elin - 10 maj 2013 19:57


Älskade fredag, du är så välkommen! Jag är helt galet livspepp idag! Somnade först runt 4:a snåret höhöh. Sömn, vad är det? Tydligen skulle det regna hela kvällen, men who cares? I Baylake är det somvanligt aldrig regn. Då menar jag att 80 % av alla regndiagnoser stämmer inte, så är det i livet i orten bräääz. Hahah. Idag har jag börjat på psykologin och vet vad jag ska skriva så resten av frågorna så blir nog klar imorgon. FINALLY. Kommer nog sänka mig i psykologi, men äsch ett B är faktiskt sjukt bra! Har fikat med mammas goda kladdkaka (bästa ever idag typ) och suttit i solen ett tag på eftermiddagen. MYS. Ikväll ska jag på 20 års kalas med lite fint folk. Herregud 20 år? Det låter fett mycket, men jag är 20 om 2 år.... för två år sen var jag 15. VAD FAN HÄNDER?? Jag kan inte vara 20. Det GÅÅÅÅÅR inte. Då är man vuxen och jag är inte vuxen om 2 år. PUNKT. Men ska packa ned denna nyfunna ångest och äta en god middag sen lite fix av mitt utseende. Sedan beger jag mig Soppi och Nea till Fabians partaj. Dock blir det en tidig kväll, halv 12 hämtar pappa mig. Tråk men aja får ha kul så länge det varar! Cheers.



Klassresan i 9:an, 15 barre, minns det som igår....



Kraam













Av Elin - 9 maj 2013 22:35


Åh vilken sjukt skön dag! Precis vad jag behövde. Har inte gjort någonting vettigt idag förutom att springa med mamma innan middagen. Skönt. Dock lite ångestfyllt, borde ha gjort klart min psykologi upsatts.... Gick upp ur sängen vid 3 idag för jag somnade inte förens vid 2 igår. Hahah. För jag och Tilda var i Friends Arena och SÅG ONE DIRECTION! Är inte värsta galna skrikande fanet men de var faktiskt riktigt riktigt duktiga (och snygga, dreggeeeeeeeel) Zayn hade helt klart den bästa rösten live, vilka toner han tog! Sen var de andra såklart talangfulla de med! Tur att de filmade Louis och Zayn typ mest heheh och Harry rätt mycket med, blev lite kär när jag såg dem hehehehe. Synd bara att alla skrek så äckligt mycket, Tilda fick hålla för öronen typ hela tiden för det var nästan outhärdigt. Förstår inte varför alla måste skrika så fruktansvärt mycket, lite förstår jag, men så mycket att rösten brister? De kommer ändå inte höra just dig? Detta bidrog att man knappt hörde musiken i vissa delar av låtarna, fast under Little Things blav alla "tysta", det var bra! Måste erkänna att jag gillar One Direction mer än innan iaf, tycker till och med att de är bra nu. Jajaj, jag gick på deras konsert även om jag inte riktigt gillade dem. MEN det bidrog till att jag kan lyssna på vissa låtar nu efter och tycka de är bra (några är fortfarande för... jag vet inte, töntiga?) Värd kväll i alla fall.


Idag har jag somsagt sovit bort hela dagen, FÖRSÖKT plugga men är så utmattad i huvudet att det verkligen inte gick och spelat fotboll med familjen nere på planen vid skogen. MYS. Nu ska jag se Monte Carlo och hämta lite nattmat. Puss på er fina.



Hahaha första gången 1D hamnar på bild på bloggen.... Vänj er inte bara!



Kraam


Elin, tjugo år med en stor förkärlek till ord och att fotografera. Läser på högskolan i ett försök att bli lite mer bildad (hade hellre varit på en strand i Grekland) ♥

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar


Skapa flashcards